Danmark VS. USA - 4 ting der gør det ene land bedre end det andet

10 ting man skal opleve i New York i december

Northport, New York, USA

December er for alvor gået i gang, men hvor er min familie?

Det er helt klart den måned der er sværest for mig, men det vidste jeg også godt at den ville blive. Jeg ønsker at december bliver magisk – så jeg ikke hele tiden tænker på hvor meget jeg savner julen med familien. ”Der er jo bare én jul”, men det er det ikke helt alligevel.

Julen er den mest betydningsfulde højtid for mig overhovedet og det fylder meget for mig at hele familien er samlet til jul – undtaget mig.

Min plan for december er helt klart at udforske hvad New York har at byde på. Jeg vil udforske Long Island og New York city. Jeg har allerede nu set, at de helt bestemt pynter meget mere op her end derhjemme – uden tvivl. Der er rensdyr på tagene, julemænd i skorstene, juletoge i haverne og julesokker over pejsene.

 

Jeg har lavet en lille bucket liste over hvad jeg skal/gerne vil nå i december:

 

  1. Jeg vil stå noget mere på skøjter. Jeg skal lære at skøjte baglæns, bremse og spinne inden jeg rammer Danmark igen + jeg skal skøjte i Bryant park.

 

  1. Rockefeller Centers store flotte juletræ
    Rockefeller Centers berømte juletræ er en seværdighed i sig selv. Træet skal være minimum 20 meter højt og 7,5 meter bredt, men som regel er det meget højere (mellem 23 og 27 meter). Rockefeller Centers juletræ er pyntet med 8 kilometers julelys! Lysene på træet er tændt hver dag fra kl. 6 om morgenen til midnat.

 

  1. Patrick’s Cathedral – skulle være rigtig flot indvendig – især i julen.
    St. Patrick’s Cathedral i New York anses for at være en af de vigtigste af byens historiske bygninger. Den kæmpestore katedral ligger centralt, overfor Rockefeller Center på Fifth Avenue, og den er derfor ikke sådan lige til at misse. St. Patrick’s Cathedral daterer sig tilbage til 1800-tallet, og det er den største nygotiske katedral i Nordamerika (siger google).

 

  1. Radio city Rockettes – dygtige dansekvinder
    De har optrådt i Radio City Music Hall i Manhattan, New York City, siden 1932. De er bedst kendt for at have hovedrollen i Radio City Christmas Spectacular og for at optræde årligt på Macy’s Thanksgiving Day Parade i New York.

 

  1. Holiday Window Displays In New York City
    Hvis der er noget, der kan få dig i julestemning i New York, så er det de smukt pyntede gader og butiksvinduer. Stormagasinerne bruger faktisk hele året på at forberede deres julepyntede vinduer, og hver har de deres eget tema eller fortæller deres egen historie.Hvert år skaber Saks Fifth Avenue en historie, der fortælles detaljeret gennem seks, mekaniske vinduesskærme. De oplyser deres skærme i et forskelligfarvet, ti etagers lysshow, der spilles hvert tiende minut mellem 17:00 og 23:00.

 

  1. Julemarkeder
    Der er en række julemarkeder, som man kan besøge i New York. Julemarkederne i Bryant Park og på Union Square er to af de bedste. Julemarkedet i Bryant Park kan man blandt andet købe julepynt. Det er et stort marked, og eftersom man også kan stå på skøjter og sidde på en af caféerne, så er det absolut en af de bedste juleoplevelser. Julemarkedet på Union Square er lidt mindre, og her kan man blandt andet købe mad og julegaver.

 

  1. LuminoCity
    Festivalen vil være delt om i tre vigtigst orlystelsesparker: Winter Fantasy, Wild Adventure og Sweet Dream. Den første er et ”icy wonderland” perfekt til den sneklædte sæson. Den næste er en naturoplevelse der tager dig rundt i verden og tilbage i tiden. Til sidst kommer du ind i et ”candy wonderland” taget lige ud af dine barndomsdrømme. Hver sektion er forbundet via en sti, der er let at følge for en oplevelse, du aldrig vil glemme! (siger de)

 

  1. Have a Blossoming Hot Chocolate at Dominique Ansel Bakery
    Varmen fra kakaoen får en marshmallow til langsomt at udfolde sig til en smuk blomst med en trøffel-godbid i midten! 

 

  1. Bygge et ”ginger bread house”!!
    Det bliver jeg jo nødt til – så bliver det ikke meget mere amerikansk.

 

  1. Se kuglen falde til nytår
    Ligesom man ser det i alle julefilm fra NYC – så falder en store kugle til nytår inde på Times Square.

 

Hvis du har flere gode idéer på du meget gerne smide dem i kommentarfeltet! Ville elske at få inputs.

XoXo

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark VS. USA - 4 ting der gør det ene land bedre end det andet