Virkeligheden er en tolkning

Ankomsten til Grønland

Nu sidder jeg her – ready for take off klokken 10:00.

Alle kender næsten alle. “Hej Kim! Skal du allerede afsted igen?” Siger stewardessen til en passage.

En passager til en anden passage indleder også en “godt at se dig igen!” samtale.

Kvinden foran mig forstår ikke rigtig hvad stewardesserne fortæller hende, og hun har talt i telefon indtil nu – hvor vi er kørt ud på flyvebanen og der ikke længere er mulighed for net.

Flyvemaskinen lugter lidt små brændt, her ved vingen hvor jeg sidder – gad vide om det bare er et gammelt fly?

Det ryster også rigtig meget.

Der er en stakkels baby der græder – dette syntes hun tydeligvis ikke er særlig sjovt. Vi er oppe i skyerne nu – solen står skarpt og der er is på mit vindue. Mine ben er kolde og selv stewardesserne har store jakker på.

Cabine crewet er nødt til at informere om at medbragt alkohol, altså ikke må drikkes ombord på flyet.

Der er både latter, gråd og gamle dame der ikke kan tygge deres mad, ombord på flyet.

Jeg har efter 3 timer, været ude og tage et smerteplaster på min hofte. Den manglende benplads gør jo en helt radbrækket.

Jeg troede ikke at de havde tv skærme i disse fly, men det har de! Jeg blev positiv overrasket. Dog giver de ikke nogle headset ud og mit headset med stik, ligger i min kuffert. Så jeg har set Pikachu uden lyd – men det var da bedre end ingenting 🙂

Vi er nu ankommet til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) – klokken er 14:40 dansk tid (10:40 i Grønland). Desværre skal vi blive hængende i luften, da de lige skal have ordnet nogle ting på landingsbanen – dette ville tage 30 minutter.

Men vi var heldige! Vi er landet nu – 10:55.

Vi sidder nu i den mindste lufthavn jeg nogensinde har været i. Der er 2 Gates. En til København og en til resten af Grønland. Man kan se høje fjelde og en masse små fly og så går man rundt ude på flyvepladsen når man skal ind og ud af fly. Her er varmt! Det er “kun” 6 grader, men det er alt for varmt til at have jakke på. Og så tror jeg ikke de ejer aircondition indenfor, i denne lufthavn.

Klokken 12:30 lettede flyveren mod Ilulissat. Det er et ret lille fly, hvor man sidder meget tæt – sådan “lår mod lår” tæt. Det larmer også rigtig meget, et par ørepropper ville have dejligt – men udsigten er det hele værd.

Selv på dette lille fly, kommer de og serverer kaffe og vand – tilgengæld er her super koldt.

13:20 – vi er ankommet til Ilulissat. Endnu mindre lufthavn! Og her kan kulden mærkes.

selvom deres lufthavne er så små, så er jeg mega fan af deres lufthavnen hunde. Det er deres “Security”. De går lige rundt og snuser til alle.

Her handler det også om at være tålmodig. Alting går lidt langsommere, især når det er én mand igennem af gangen og når alting er så småt.

Man kan godt nok også godt se at ham jeg rejser med og jeg, kommer fra noget forskelligt. Her kommer jeg med en kuffert med overvægt, mine Tommy Hilfiger sko, jakke og taske og her kommer han, med en kæmpe stor rygsæk, striktrøje og langhåret med knold – som en rigtig vandrefyr/backpacker!

Jeg følte mig faktisk lige lidt fjollet, i et kort sekund. Det havde set meget sejere ud, hvis jeg havde gjort det samme 😂

xoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Virkeligheden er en tolkning