Ankomsten til Grønland

Første dag i Grønland

6. maj 

Da vi ankommer til hotellet har de ret travlt, og vi kan desværre ikke hjælpe med noget da vi skal være i karantæne de næste fem dage. Dog ikke karantæne, som du kender den, for vi må gerne vandre og vi må også gerne tage ned og handle – bare vi har mundbind på.

Derfor fik vi lige noget mad da vi ankom og så skulle vi ellers ud! For hold nu op hvor er her flot.

Vi har fået “deluxeværelserne” på hotellet. Det er et nyrenoveret værelse med terrasse, udsigt til isfjorden og ovenlys vindue (til nordlys!!!).

Vi fik at vide at vi kunne gå en blå eller gul rute – den gule var 6,7 km. Vi valgte den gule! Dog kunne vi ikke rigtig finde ud af at læse kortet, så i stedet for at være ude og vandre, var vi nærmest ude og klatre i fjeldene! Det kan godt mærkes at de små skinker (ben), har holdt en alt for lang pause! Vi endte med at vandre 6 km i den forkerte retning og først her fandt vi ud af at der var gule prikker rundt omkring – som sjovt nok var til den gule rute.

selvom det var -1 grader, kunne solen godt mærkes – jeg fortrød da at jeg havde taget min store vinterjakke på.

Vi fik set de store isbjerge og Ilulissats isfjord, som er et af de nordligste steder på planeten og som i sig selv er udpeget af UNESCO, som en del af verdensarven.

Det var alle de 20.000 skridt, ømme ben og vabler værd! 😍


Derefter, da vi endelig kom tilbage, brugte vi lige 15 minutter på ro og jakkeskift og så gik vi ellers på eventyr igen – vi skulle finde en butik. Vi fandt “Brugseni” og købte lidt sunde snacks.

Da vi kom tilbage derfra gik vi hvert til sit og jeg gik All in på max afslapning og et varmt bad. Klokken 19:00, bankede det på døren og der var karantæne mad. Tænk sig at få serveret moskusokse, så lækkert og lige til døren.

Nu er solen gemt væk bag skyerne (men her er stadig lyst) og selvom det er 0 grader nu, så kan jeg love dig for at det er koldt! Nu er vinterjakken nærmest slet ikke varm nok. Solen er virkelig afgørende i forhold til varmen (ikke så meget temperaturen).

Imorgen skulle vi gerne gå igang med “første arbejdsdag”. Det bliver isoleret og højst sandsynligt med noget maling af en slags.

xoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ankomsten til Grønland